Als we het dan toch over koken op de kachel hebben, dan ook maar even onze avonturen met het koken van rijst vermelden. Rijst wordt het lekkerst als je haar stoomt (eerst voorkoken, dan afgieten en stomen). Maar een heel goed alternatief is rijst koken in de hooikist. Nou hebben wij geen hooikist, maar wel een wollen dekbed. Dat werkt uitstekend. Het enige nadeel is, dat je door de (toch) ontsnappende stoom 's nachts in de rijstlucht ligt. Nou vind ik rijst heerlijk ruiken, maar niet als ik in slaap wil komen. Daarom wikkelen we de pan eerst in kranten (isoleert ook nog eens extra). Overigens kun je ook prima de rijst laten garen in een synthetisch dekbed hoor, dat lukt op vakantie ook altijd prima.
Kook de rijst vijf minuten, even met de vork losroeren. In kranten gewikkeld ongeveer een uur in het dekbed zetten. Twee uur of drie uur is ook prima, hij is dan nog steeds heet en het blijft een mooie droge korrel. Nooit meer plakkende rijst op deze manier!! Aanradertje dus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten